Dobra stvar
Pobednik prvog konkursa

Tražimo  Našli smo dobre ljude da zajedno napravimo – dobru stvar.

Konkurs za prvu inicijativu Dobra Stvar trajao je od 3-22. oktobra, a od tada do danas smo prolazili kroz prijave, koje su stigle u većem broju od očekivanog. Tokom tog procesa barem sto puta smo izjavili “Nikada više ovo nećemo raditi. Kako sad odabrati samo jednu ideju? ” Na kraju i nismo. Ali idemo redom.  

Pobednik prvog konkursa inicijative Dobra stvar je Fond Dva 37 koji sa timom roditelja i stručnjaka radi na jednoj velikoj i ozbiljnoj temi o kojoj se nerado priča, ali je od izuzetne važnosti – prevenciji seksualnog zlostavljanja dece. Kako je ova tema priličan tabu o kojem se nelako priča, Fond Dva 37 razvija alat za preventivnu edukaciju najmlađih kao i edukaciju roditelja, ali i vaspitača odnosno edukatora, o čemu ćete uskoro čuti mnogo više. Iako je tema izazovna, radujemo se doprinosu koji možemo da pružimo.

Veliki broj raznovrsnih ideja nas je inspirisao i naterao na razmišljanje i taman kada smo pomislili, konačno smo odabrali, odlučili smo da uradimo JOŠ JEDNU Dobru stvar i damo doprinos za još jedan cilj.

S obzirom da se na konkurs prijavilo više projekata sa sličnom idejom, te da smo i sami veliki ljubitelji životinja, zadali smo sebi dodatni pro bono zadatak – da objedinimo te ideje u jedinstvenu kampanju na temu odgovornog vlasništva kućnih ljubimaca. U toj kampanji objedinićemo prijave udruženja Nikola Animal Rescue i Kinološko savetovalište, čiji je cilj edukacija vlasnika i budućih vlasnika kućnih ljubimaca, kako bi se smanjio broj napuštenih životinja.

Zahvaljujemo se svima koji su prijavili svoje ili kandidovali druge ideje i projekte, a koji su nas zaista inspirisali da istrajemo u kreiranju platforme Dobra stvar, proširimo i pretvorimo je u godišnju tradiciju kroz koju ćemo pružiti podršku dobrim idejama u korist zajednice i društva. 

Za kraj, pored odabranih i već pomenutih projekata, podelićemo ideje do kojih smo došli kroz proces čitanja aplikacija i sa svima iz najužeg izbora, kako bi i njima, nadamo se, na neki način pomogli. Hvala na prijavi i dobrim stvarima koje radite: Čisto podzemlje – Srbija,  Sestre po haljinama, Čuvari sećanja, Kajmakčalanska inicijativa.

Pozivamo sve zainteresovane kompanije i medije da se pridruže i urade Dobru stvar, a mi sa radošću krećemo da radimo na nekom boljem sutra.

Metod Brands tim

Don’t give to get.
Give to inspire others to give.

Don’t give to get.
Give to inspire others to give.